trafficnews.bgЕдно обикновено българско семейство - тричленно, реши да покаже на всички

...
trafficnews.bgЕдно обикновено българско семейство - тричленно, реши да покаже на всички
Коментари Харесай

Няма други като нас! Българинът харчи повече, отколкото изкарва

trafficnews.bg

Едно нормално българско семейство - тричленно, реши да покаже на всички своите разноски и доходи. То ги написа на един лист и... изненада! Сметката се оказа стряскаща – разноските са много по-големи от приходите на фамилията!

Изчислението е направено на база заплатите на двамата родители, които вземат по 700 лв.. Което прави общо доходи за годината 16 800 лв.. В същото време, когато си платят всички налози и наложителни вноски към страната и финансовите институции, с които са обвързани, разноските им са... 17 750 лв.. При това без тези за облекла, обувки и каквито и да е занимания в свободното време! Без лакомства за детето, без капризи за майката, без пари за празници!

Как става това?, се питат в този момент всички, които тайно си вършат мислено своята сметка. Оказва се, че този феномен е " заловен " даже от Националния статистически институт, съгласно който българите харчим повече, в сравнение с изкарваме! Някои финансисти обясняват това с увеличаването на кредитирането. Особено заемите от нефинансови институции, което значи, че парите са изтеглени от хора, които имат неприятно кредитно досие. На всичкото от горната страна по-бедните българи все по-често опирали до тегленето на бързи заеми, с цел да могат да си покрият... битовите разноски.

А това, че българинът харчи повече, в сравнение с изкарва, напълно разумно значи, че не заделя никакви средства за " черни дни ". Както сочи традицията...

Тази саморъчно написана „ декларация “ за приходите и разноските в действителност е " фотография " на начина на живот на голямата част от българите. Тъжно...



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР